Patrick Waterhouse

Harpers Bazaar, September 22, 2020

Harpers Bazaar: The Ravestijn Gallery: Patrick Waterhouse - Restricted Images.

Art Fix, de beste coronaproof kunst-tentoonstellingen door het hele land.

 

The Ravestijn Gallery | Patrick Waterhouse

Artflix: “Toen we het werk van de Britse fotograaf Patrick Waterhouse en de inheemse Yuendumu en Nyirripi Aboriginal-gemeenschappen in The Ravestijn Gallery in Amsterdam zagen, was het liefde op het eerste gezicht. 

 

Er is een mooie spanning tussen traditie en reconstructie, die tot leven komt in de foto’s van de Aboriginals die zorgvuldig met stippen worden overgeschilderd. Waarom niet de foto’s laten zien zonder de stippen, vraag je je misschien af?

 

Australische Aboriginals geloven dat het nemen van een foto niet respectvol is tegenover de hun voorouders in het hiernamaals. Dat is de reden waarom de hedendaagse fotografie databank van Aboriginals beperkt is en historische afbeeldingen vaak beperkt aanwezig, of overschilderd zijn.”

 

The Ravestijn Gallery | Galerie Amsterdam moderne kunst

Opgericht in 2012 in Amsterdam door Jasper Bode en Narda Van ‘t Veer, een van de toonaangevende fotogalerijen in Nederland met een focus op nieuwsgierige en provocerende benaderingen van hedendaagse fotografie.

 

Bode en Van ‘t Veer brengen tientallen jaren ervaring samen met het cureren van fototentoonstellingen en het vertegenwoordigen van een diverse groep fotografische talenten in binnen- en buitenland.

 

T: +31 (0)20-5306005
E: info@theravestijngallery.com


Source: Harpers Bazaar